2009. augusztus 8., szombat

Mai menü



Ma ünnepeltük a kisebbik lány születésnapját. Ő is Paris-Brest tortát kapott, de most cukorgyöngyökkel szórtam meg. Előtte grilleztünk sok-sok zöldséget, grillsajtot és kétféle darálthúsból készült húspogácsát. A húsokat japán szószba - majdnem Teriyaki-szósz - mártogattuk (a kép jobboldalán hátul). Nagyon pikáns volt, íme a recept:

1 ek vágott újhagyma
2 ek szójaszósz
2 ek frissen facsart narancs leve
1 ek rizsecet
1 tk barnacukor
1 tk reszelt citromhéj
2 tk frissen facsart citrom leve
2 tk méz
1 1/4 tk wasabi paszta
1 tk friss reszelt gyömbér.
A biztonság kedvéért érdemes kétszeres mennyiségben elkészíteni, annyira fogy!

Nincsenek megjegyzések: