2009. augusztus 20., csütörtök

Japán stir-fry (keverve-sütve)


Ha kevés ideje van az embernek, a legjobb ilyen ételeket készíteni. Mindennel együtt 15 perc alatt megvan, és viszonylag egészséges is. Kevés olajon hirtelen, sűrűn kevergetve kell sütni a zöldséget, a könnyen és gyorsan puhuló, kockákra vágott húst (csirkemell, sertésszűz) vagy éppen tofut, kicsit leönteni szójaszósszal, és még amihez az embernek gusztusa van.
Ehhez az ételhez füstölt tofut, shiitake gombát (mindkettő nagyon egészséges, az utóbbi kifejezetten gyógyhatású gomba), zöldpaprikát, leveles spenótot, hagymát és fokhagymát pirítottam szezámolajon (jó lett volna a tetejére pirított szezámmag, csak elfelejtettem), és egy pár csepp chiliszószon. Öntöttem rá a néhány bejegyzéssel korábban leírt Teriyaki-szerű szószból is. Hozzá stílusosan evőpálcika járt. Vagy úgynevezett soba tésztával (hajdinából készült metélt), vagy párolt rizzsel érdemes tálalni. A végén, ahogy a japánok be szokták fejezni az étkezést, zöld teával záródott az ebéd.

Nincsenek megjegyzések: