2009. július 5., vasárnap

Mandulavaj


Aki már kóstolt mogyoróvajkrémet, és szereti is, annak nagyon fog tetszeni a mandulavaj. Mézzel a legjobb kalácsra vagy száraz süteményekre kenve, de van süteményrecept is, amihez ugyan eredetileg mogyoróvaj kell, de mandulavajjal biztos, hogy még annál is sokkal finomabb. Csináltam már vaníliafagylaltot mézes mogyorókrémmel, legközelebb mandulavajkrémmel is kipróbálom.
A receptje egyszerű, annyit változtattam rajta, hogy enyhén sós, pirított, hántolt mandulával készítettem, mert így jobban hasonlít az íze a mogyoróvajkrémére.

2 megjegyzés:

kökörcsin írta...

Ez már egy a 130-ból? A fokhagymásat én is kipróbálom!

Zsuzs írta...

:) Nem fogok százharmincFÉLÉT csinálni! Most még kísérletezem egyébként is, hogy mi válik be, és mi nem. A következő limelekvár lesz brandyvel megbolondítva! :)
Egyébként a mandulavajat sajnos nem lehet hónapokra eltenni, hűtőben kell tartani, és néhány hét alatt megenni.
A fokhagymással az a bajom, hogy nem cukrozott pektint eddig sehol sem láttam, ezért zselatinnal készítettem. Ha így nem lesz jó, akkor agar-agart kell valahol felhajtanom, ha végképp nem találok natúr pektint.