2009. július 2., csütörtök

Palacsinta!


Kísérletező kedvemben egy újfajta palacsintát készítettem tegnap: a nyers tésztába pirított hagymadarabokat, szárított fokhagymát és durván őrölt színesborsot szórtam, a kész palacsintákat pedig a következő töltelékkel töltöttem meg: krémsajt, tejszín, reszelt füstölt sajt és curry krém. A képen látható az eredmény.
Csináltam édes palacsintát is, de ezt sem a szokványos módon, mert a töltelék vaníliakrémjébe apróra vágott kandírozott mangót, gyömbért és sárgadinnyét kevertem. Így lett belőle tutti-frutti vaníliás palacsinta. :)

2 megjegyzés:

twillight írta...

Az biztos, hogy szeretsz főzni.

Tudnál egy tanáccsal szolgálni?
Ha veszek egy adag fokhagymaport, akkr az hamarosan összekövül a dobozában. Meg lehet ezt előzni valahogy? Vagy marad a kalapács és a mozsár, ha használni akarom?

Zsuzs írta...

Ne akard megelőzni, legfeljebb rizsszemekkel lehetne összekeverni abban dobozban, amibe szórod. A rizs felszívja a nedvességet (a fokhagymapor ezért kövül meg). Ugyanez a helyzet a sóval is. Sószóróba szoktak tenni 10-15 szem rizst, hogy ne álljon össze a só. Fokhagymapor esetében könnyebb a mozsarazás kés nyelével, vagy a kapargatás. Sok szerencsét! :)