2010. január 21., csütörtök

Két újabb alacsony GI-jű édesség

Gluténmentes, ropogós aljú almás pite újrafogalmazva. És igazi vaníliával.



Csokis süti (chocolate chips cookies) újrafogalmazva. Ráadásul 75% kakaótartalmú feketecsokoládéval.



Mindkét sütemény alaptésztája mandulalisztből, kókuszlisztből, és nyílgyökérlisztből áll. A csokis sütihez még adtam zablisztet is, ami kihagyható, ha gluténmentesen szeretnénk elkészíteni a sütiket. Helyette rizsliszt is megteszi.
Ehhez jön még a sütőpor, szódabikarbóna, egy kis só, vaj, édesítéshez pedig felerészben sztívia, felerészben agávé nektár (DM boltokban kapható). Rostban gazdag, szénhidrátban szegény, mértékkel fogyasztva kifejezetten egészséges édességek.
A pontos arányokat kérésre szívesen közlöm, de most nem vesződnék velük.

2 megjegyzés:

Hazsuka írta...

Pedig vesződhetnél a részletekkel, mert nagyon érdekel, csak én nem szoktam írogatni blogokra. :)

Zsuzs írta...

Kedves Hazsu!
Köszönöm, hogy tetszenek a sütik, sajnos az a helyzet, hogy általában improvizálok, alaprecept mindig van, de mindig eltérek tőle, a legtöbb hozzávalót érzésre szoktam a keverőtálba tenni. Viszont megígérem, hogy amikor újra elkészítem ezeket az édességeket, akkor figyelek a mennyiségekre is, és lejegyzem.