2010. január 28., csütörtök

Banános-diós gyümölcskenyér



Természetesen ez is glutén- és cukormentesen készült (úgy tudom, a tiszta zabliszt gluténmentes, a gluténérzékenyeknek mégsem ajánlják, mert a zabot a búzával együtt szokták termeszteni, így óhatatlan a két gabona keveredése betakarításkor).
Sajnos az arányokat nem tudom visszaadni, mert mindig rögtönzök a konyhában, mint ahogy most is: a hozzávalókat találomra dobom bele a keverőtálba.
A szárazanyagok: mandulaliszt, kókuszliszt, zabliszt és kis mennyiségben nyílgyökérliszt. Ezenkívül szódabikarbóna, sütőpor, só, sztíviapor, tört dió, fahéj, finomra őrölt kardamommag és szerecsendió.
A folyékony hozzávalók: olvasztott vaj, tojások, 2 evőkanál tejföl, vaníliaaroma, rum, agávénektár, és néhány jól összetört érett, puha banán.

Az eredmény: egy vekni rugalmas, egyáltalán nem száraz, pikáns ízű gyümölcskenyér.

Nincsenek megjegyzések: