2010. október 5., kedd

Paleo (low-carb, update stb.) sütőtökpite


A tészta alapanyagai: mandulaliszt, kókuszliszt, kevéske lenmagliszt, és még kevesebb zabliszt, só, sztívia és vaj, és egy kevés jéghideg víz. A töltelék: tepsiben megsült sütőtök húsa összeturmixolva a következőkkel: tojássárgák, kókusztej és kókusztejszín, sztívia, mézessütemény fűszerkeverék, és kemény habbá vert tojásfehérje, mely utóbbit a legvégén, óvatosan keverünk bele a töltelékbe. Előmelegített sütőben közepesnél kisebb lángon tűpróbáig sütöttem. Kihűlve a legjobb fogyasztani. Tejszínhabbal a legjobb tálalni, ha valaki meg akarja engedni magának ezt a luxust.

Mellesleg a hétvégén elolvastam Schobert Norbi legújabb könyvét, melynek ez a címe: A kövér ember nem bűnös. Az írás színvonala az egy dolog, a tartalma miatt viszont nagyon hasznos lenne, ha minél többen olvasnák el. A könyv mellett szól, hogy három neves táplálkozástudományi szakértő is a szerző mellé állt. 

2 megjegyzés:

Hazsu írta...

ano07245Tényleg nincs tojás a tésztában? És előre megsütötted a tésztát vagy teljesen egyszerre a töltelékkel?
Nagyon szép lett. :)

Zsuzs írta...

Tényleg nincs benne tojás! Így sokkal ropogósabb is marad. Egyszerre sütöttem a töltelékkel, nem kell elősütni a tésztát. Annyi fontos megjegyezni való még van, hogy igazából kihűlt illetve hideg állapotban szelhető rendesen a pite, meleg állapotban a tészta széteshet.