2010. augusztus 7., szombat

Thai - vietnámi paleobarát tavaszi tekercs

Hogy mennyire paleobarát ez az étel, azt mindenki döntse el magának. Egy biztos, gluténmentes, és a rizspapír, ami összetartja a tölteléket, olyan vékony, hogy szinte alig észrevehető.
A ízesítők: kókuszolaj, szezámolaj, thai curry, rizsecet, thai halszósz, thai piros chilipaszta, és barnacukor helyett egy negyed csipet sztívia.
Alább: gyömbér, hagyma, fokhagyma, csirkemell, szűzpecsenye és julienne-re vágott sárgarépa, cukkíni, piros paprika, spenót.
A hozzávalókat hirtelen keverve-sütve kell elkészíteni, majd az egy percre meleg vízbe beáztatott rizspapírba betekerni.

Tálalás: apróra vágott pirított mandulával és thai szilvaszósszal (házi készítés). Nagyon jól megy hozzá az ananászos chiliszósz is, ezt készen vettem.




3 megjegyzés:

twillight írta...

Hm, de rég jártam erre. De megérte!

Zsuzs írta...

Köszönöm szépen! :)

Névtelen írta...

Zsuzs!

A thai szilvaszósz receptjét le tudnád írni? Szeretnék eltenni pár üveggel, mert nagyon bejön ez a kaja. Köszi.