Az első számú desszert: a hagyományos amerikai Key Lime Pie alapján készült. A töltelék alapja krémsajt, egészséges cukor (xilit), sztívia, növényi zselésítőszer és zöldcitromlé. A "tészta" sütés nélkül készült olajos magvak és kókuszzsír elegyéből.
A hagyományos japán wagashi nevű édességek csoportjába tartozó daifuku, csak kímélő alapanyagokból. A töltelék: aszalt eper, gesztenyelisztből készült krém, a csomagolás pedig: ún. ragacsos rizslisztből, kókuszzsírból, egészséges édesítőből és némi vízből készült gyurmaszerű, különlegesen finom tészta. A végén az egészet ehető rózsavirágba hempergettem. A tésztán nem látszik, de némi rózsaszín színt kapott a természetes céklaportól.
Íme a belseje:
A másik daifuku tölteléke aszalt sárgadinnye volt a gesztenyekrém mellett. Színezék: természetes növényi klorofill. Az egészet porított narancshéjba forgattam, a tetejére vágott pisztáciadarabkák kerültek.
A belseje:
2011. január 31., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Döbbenetes!:) A hozzávalókat hol szerzed be?
Köszi! :) Ázsia Bt, Culinaris - ezek a legjobb helyek eddig.
Megjegyzés küldése