2010. november 18., csütörtök

További paleo, low-carb, gluténmentes finomságok

Az első képen megkíséreltem rekonstruálni a magyar pogácsát paleo módra. Mivel kelt tésztát paleo alapanyagokból képtelenség készíteni, a hajtogatott omlós tésztaalappal próbálkoztam. Fokhagymás-ricottás- pirított diós pogácsa lett belőle, sajnos rajtam kívül senkinek nem jött be. Nem baj, nem adom fel a kísérletezgetést. A másik képen édes, fánkszerű süti látható. Bármilyen hihetetlen is, semmilyen gabona, vagy gabonapótló (mandulaliszt, lenmagliszt stb.) anyag nincs a "tésztában". A sztívián és a vaníliakivonaton kívül natúr krémsajt, valamint tojássárgája, és habbá vert fehérje van benne. Sikerült a fánkszerű, rugalmas, puha állagot elérni vele. A lányok ugyan lekvárral ették (és ezzel elrontották az egész low-carb, paleo élményt), legközelebb viszont vagy aszalt ribizlit fogok a nyers tésztába beleszórni, vagy készítek hozzá házi, cukormentes nutellát.